Belangstelling uit bestuurlijk Nederland voor !MPULS

Circulaire stellingkast Inwonersplein Eindhoven peilt mening burgers

Per 10 december kunnen bezoekers van het Inwonersplein van de gemeente Eindhoven reageren op vragen over het verduurzamen van gemeentelijke gebouwen middels een speciale kast. De kast bestaat uit voormalige lockers die zijn opgeknapt en verbouwd tot onderzoeksobject.

De lokale ontwerpers Boyscout Designer en Studio Daan Wubben vormen het brein achter de kast. Ze voeren in opdracht van de gemeente Eindhoven en !MPULS een onderzoek uit naar wat burgers weten van het verduurzamen van gebouwen en hoe ze staan tegenover de ontwikkeling van het Stadhuisplein. Dat onderzoek vindt plaats binnen het project ‘Slim Verduurzamen Gemeente Gebouwen’ waarin gemeente Eindhoven en !MPULS de komende 10 jaar schouder-aan-schouder werken om zeven gemeentelijke panden te verduurzamen.

Bewust is gekozen voor een bestaande kast die kon worden opgewerkt tot bruikbare kast voor dit onderzoek. Circulariteit speelt namelijk een belangrijke rol binnen het verduurzamingsproject. Er wordt onder andere gestreefd naar 95% hergebruik van vrijkomende materialen. Zo is in de Stadhuistoren een groot deel van de oude materialen weer teruggebracht in het interieur. Systeemplafonds zijn bijvoorbeeld ingezet als gevelisolatie en van houten binnendeuren werden kasten gemaakt.

Na de Stadhuistoren is nu het Stadhuis aan de beurt voor een ingrijpende verduurzaming. Later volgen o.a. Mercado en het NRE-gebouw.

Lees meer over de verduurzaming van het Stadhuis.

Tot medio januari kunnen bezoekers hun mening geven.