Gemeente Eindhoven is samen met !MPULS op weg naar een circulaire stad

Gemeente Eindhoven is samen met !MPULS op weg naar een circulaire stad

Het naar eigen zeggen ‘duurzaamste kabinet ooit’ heeft als doel in 2050 een economie te hebben zonder afval (een circulaire economie). Voor 2019 is er zelfs 22,5 miljoen euro extra beschikbaar voor circulaire initiatieven. Nederland probeert zo internationaal de koppositie op dit gebied te bemachtigen. Wonen en werken we in 2050 allemaal in gerecyclede panden?

In een artikel dat onlangs verscheen op NU.nl wordt het project ‘Slim Verduurzamen Gemeentelijke Gebouwen’ één van de in het oog springende projecten aangedragen:

De weg naar circulaire steden

In het pact 'City Deal circulaire stad' heeft de overheid zich verenigd met verschillende gemeenten en bedrijven om voor 2050 volledig circulaire steden te verwezenlijken. Een van de aangesloten gemeenten is Eindhoven. Eindhoven heeft enkele jaren geleden de bouwwereld uitgedaagd om de Stadhuistoren in de stad zo duurzaam mogelijk te verbouwen en op te knappen. Een consortium van vijf bedrijven, Impuls genaamd, nam de uitdaging aan. Een langdurige samenwerking volgde. Zo gaat het bedrijf de komende jaren zeven gemeentelijke gebouwen verduurzamen.

Marc Horsten, programmamanager voor !MPULS, vult aan: "We zijn in alliantievorm met verschillende partijen samengekomen om het project Stadhuistoren aan te vliegen. Hierin werken we schouder-aan-schouder nauw samen met de verschillende bedrijven en de gemeente. We bestuiven elkaar met het enthousiasme om dingen aan te pakken. De lijntjes zijn heel kort. We organiseren trainingen die voor de projecten van belang zijn. Hieraan doen allerlei mensen mee uit verschillende disciplines. Normaal zouden deze mensen tijdens zo'n proces nooit met elkaar in aanraking komen en nu zitten ze samen in de schoolbanken. Zo creëren we op alle fronten een hele kleine keten."

Klik hier voor het volledige artikel op NU.nl