!MPULS inspireert NRP-cursisten

18 november 2016

De NRP academie is dé opleiding om je te specialiseren in de renovatie- en transformatiewereld. De opleiding van 1 jaar bestaat uit 4 modules, 2 NRP Challenges, 8 hoogleraren, ruim 50 docenten en 16 inspirerende locaties. Een van die modules gaat over het thema ´verdienen´. Machiel Karels (DWA) en Tristan Kunen (Brink Groep) verzorgden een inspirerende ochtend namens !MPULS. Ze onderstreepten het belang van het proces. Hun boodschap: vanuit samenwerking zijn onderscheidende projecten mogelijk, waarbij je de duurzaamheidsambitie moet borgen in het proces. Je wilt stakeholders een mindset meegeven, overtuigen. Hoe kijken we nou naar bestaand vastgoed? En wat is de gedeelde ambitie?

Een van de eyeopeners tijdens de presentatie van Machiel en Tristan is het hanteren van een value case in plaats van een business case. “Met een value case kom je tot waardemaximalisatie en kijk je verder dan allen je business. Daarmee kom je er niet meer in de huidige markt. We zitten in een onomkeerbaar proces waarin diverse waarden van belang zijn.’ How does my building impact my people? Dat is toch wat de meeste opdrachtgevers echt bezighoudt. Daarop moet je ze overtuigen”, aldus Kunen.

Vervolgens gaat het duo verder in op de casus van de gemeente Eindhoven, waarmee !MPULS onlangs de overeenkomst tekende voor een langdurige vernieuwende samenwerking voor de renovatie, het onderhoud én het maximaal verduurzamen van zeven gemeentelijke gebouwen in het Eindhovense stadshart. De ambitie van de gemeente is om in 2035 energieneutraal te zijn. Kunen vertelt dat !MPULS hierbij volgens de methode ‘Gebruiker, Gebouw, Gebied’ redeneerde. “Grip houden op de business case tijdens hele procedure en toch genoeg flexibiliteit inbouwen op tegenslagen en veranderingen op te vangen, is echt ontzettend belangrijk. Je moet een dergelijk omvangrijk proces inrichten op basis van vertrouwen, alleen dan kom je er samen uit.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.