Materialen uit Stadhuis Eindhoven krijgen een tweede kans

20 juni 2019

CIRCULAIR DENKEN EN DOEN

Materialen Marktplaats biedt bruikbare spullen te koop aan.

In januari 2019 is de verbouwing van het Stadhuis gestart. Gemeente Eindhoven gaat het gebouw weer gebruiken zoals het ooit bedoeld was: voor alle publieksfuncties. Voor het beheer, onderhoud en de verbouwingen in zeven gemeentelijke gebouwen werkt de gemeente Eindhoven samen met !MPULS.

In 2018 is de renovatie van de naastgelegen stadhuistoren afgerond en door de gemeente in gebruik genomen. Net zoals bij de renovatie van de stadhuistoren krijgen ook de vrijgekomen (sloop)materialen uit het stadhuis zoveel mogelijk tijdens de renovatie een nieuwe bestemming. Bruikbare materialen die niet voor de renovatie van het stadhuis gebruikt kunnen worden zijn inmiddels online door De Materialen Marktplaats te koop aangeboden aan burgers en bedrijven.

De Materialen Marktplaats is een openbaar portaal en is eenvoudig te vergelijken met webshops als marktplaats.nl, waarbij vraag en aanbod samenkomen. Van deuren tot sanitair, van lichtarmaturen tot kozijnen… het aanbod is enorm! De online marktplaats hanteert een unieke werkwijze waarbij de materialen bij verkoop zorgvuldig uit het gebouw worden gedemonteerd en door de koper worden opgehaald. Dit maakt extra transport en externe opslag overbodig, waardoor de prijs én belasting voor het milieu zo laag mogelijk blijft!

De Materialen Marktplaats maakt circulariteit tastbaar en functioneert daardoor niet alleen als verhandelingsplaats die de verkoopratio verhoogt, maar ook als een waardevolle bewustwordingstool.

!MPULS, het consortium dat in opdracht van gemeente Eindhoven zeven gemeentelijke gebouwen verduurzaamt, daagt iedereen uit anders om te gaan met materialen en deze hoogwaardig te hergebruiken: van lineair naar circulair denken en doen.

Benieuwd welke materialen uit het stadhuis van Eindhoven nog te koop zijn? Bezoek dan de website van de Materialen Marktplaats.