Van The Natural Step naar het nu

23 maart 2017

Op 30 maart 2017 komt het gemeentelijk netwerk Verduurzamen van Bouwstenen voor Sociaal bij elkaar. Deelnemers van dit netwerk willen de duurzaamheidsambities van de eigen organisatie realiseren door samen op te trekken rond gemeenschappelijke vraagstukken en de daarbij opgedane/ontwikkelde kennis en instrumenten verder te verspreiden en te borgen.

Garry Whitrick, senior projectmanager slim verduurzamen bij de gemeente Eindhoven, vertelt tijdens deze bijeenkomst over hun aanpak bij het verduurzamen van vastgoed binnen de gemeente. Wat was de basis (The Natural Step)? En hoe is het gelukt 20 miljoen te besparen op een innovatief aanbestedingstraject van negen panden? Met hun samenwerkingspartner !MPULS is gezocht naar een optimale verhouding tussen kwaliteit, verantwoordelijkheid en risico, waarbij de markt het (denk)werk doet. De basis in het hele traject ligt in The Natural Step.

Adviseur duurzaam bouwen van gemeente Eindhoven, Joop Ketelaers, neemt de deelnemers mee in de toepassing van deze aanpak binnen de gemeente. Al duizenden organisaties over de hele wereld zijn via deze aanpak geholpen om duurzame ontwikkeling te integreren in hun strategische planning, producten, processen, functies en verdienmodellen.

Meer weten over de interessante middag, waarin pitches worden afgewisseld met gesprek, discussie en ruimte om elkaar te spreken? Klik hier.